Одржана XIII регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података - ФГУ

Новости преглед

Одржана XIII регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података

01.06.2021 11:27

XIII Регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података на тему „Интероперабилни локацијски оквир“ је одржана 01.06.2021.године у организацији Државне геодетске управе Републике Словеније. Услијед околности изазваних пандемијом Цовид-19 обољења догађај је одржан путем електроничких комуникационих платформи.

Конференција је виртуално окупила директоре десет катастарских агенција из региона Западног Балкана са својим сарадницима, представнике донатора (Сида, ЈИЦА), Свјетске банке, геодетских управа Шведске, Норвешке и Низоземске, Еурогеограпхицса, УНГГИМ-а, ЦЛГЕ-а и др.

Директор Државне геодетске управе Словеније госп. Томаж Петек и генерални директор Управе за просторно планирање, изградњу и становање при Министарству околиша и просторног планирања Словеније госп. Георги Бангиев, су отворили конференцију и зажељели добродошлицу свим учесницима. Конференцију су чиниле три сесије у оквиру којих су одржане презентације представника катастарских и картографских агенција из региона као и презентације међународних организација и пројеката.

Презентацију о актуелностима у раду и пројектима Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове је одржао госп. Денис Табучић, помоћник директора у сектору за управљање пројектима из програма јавних инвестиција.

На конференцији су поред директора Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове госп. Жељка Обрадовића, учествовали и остали руководећи државни службеници и гђа Анђа Зимиц, директорица ЦИЛАП пројекта.

Natrag