Одржана ванредна скупштина ЕуроГеограпхицса за 2018. годину - ФГУ

Новости преглед

Одржана ванредна скупштина ЕуроГеограпхицса за 2018. годину

16.05.2018 14:17

Ванредна генерална скупштина ЕуроГеограпсхицса је одржана у Леувену, Белгија 15. и 16. маја 2018. године а на догађају је овом приликом учествовало преко 63 делегата из 34 организације из разних европских држава.

Овај вид окупљања дао је прилику члановима да добију увид у финансијске рачуне удружења, да својим гласовима одлуче о потенцијалним новим члановима удружења и да током дводневног дружења сазнају више о мрежама размјене знања коју ЕуроГеограпхицс развија за различите цјелине пословања. Сви чланови су током окупљања добили прилику за активну дискусију и дебату на разне теме, а у фокусу дискусија су били производи и услуге које ЕуроГеограпхицс путем својих чланова развија и нуди потенцијалним клијентима, те случајеви кориштења који су овом приликом и презентовани од корисника производа и услуга.

Посебна пажња на овогодишњој ванредној генералној скупштини ЕуроГеограпхицса посвећена је покретању продукције новог производа, ЦРД (Цоре Референце Датасет) који би одговорио захтјевима ЦОПЕРНИЦУС и ЦОРИНЕ програма. Планови су до краја 2018. године започети производњу таквог производа од стране чланова удружења. Подаци се очекују на нивоу тачности размјере од 1:10 000 до 1:50 000, овисно о темама.

Током овогодишње ванредне генералне скупштине ЕуроГеограпхицса присутним представницима чланова представљена је и нова званична њеб страница удружења. Нова званична њеб страница праћена је израдом новог визуелног идентитета, а чији дио је и нови дизајн званичног логотипа удружења. Гласањем присутних представника чланова ЕуроГеограпхицса су усвојени и коначни финансијски рачуни асоцијације за 2017. годину те ће исти бити регистрирани при надлежном трговачком суду у Белгији.

Ванредној скупштини ЕуроГеограпхицса у име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, која је и пуноправни члан удружења присуствовао је госп. Денис Табучић, запосленик Сектора за геоинформатику. Сљедећа редовна годишња скупштина са суђеловањем генералних директора свих агенција одржат ће се у октобру 2018. године у Прагу (Република Чешка).

Natrag