Одржана ванредна скупштина ЕуроГеограпхицс-а за 2019. годину - ФГУ

Новости преглед

Одржана ванредна скупштина ЕуроГеограпхицс-а за 2019. годину

15.05.2019 19:37

Ванредна генерална скупштина ЕуроГеограпхицса је одржана у Леувену, Белгија, је 14. и 15. маја 2019. године. На скупштини је овом приликом учествовало преко 70 делегата из више од 40 агенција из различитих европских држава.

Овај вид окупљања дао је прилику члановима да добију увид у финансијске рачуне удружења, да својим гласовима одлуче о потенцијалним новим члановима удружења и да током дводневног дружења сазнају више о мрежама размјене знања коју ЕуроГеограпхицс развија за различите цјелине пословања. Сви чланови су током окупљања добили прилику за активну дискусију и дебату на разне теме, а у фокусу расправа су првенствено били отворени продукти и услуге које ЕуроГеограпхицс путем својих чланова развија и нуди потенцијалним клијентима, те случајеви кориштења који су овом приликом и презентовани од корисника продукта и услуга.

Посебна пажња на овогодишњој посвећена је наредним темама:

  • Разматрање и презентација исхода ОпенЕЛС пројекта;
  • Презентација вриједности и релевантних погодности које ЕуроГеограпхицс наставља пружати свим агенцијама чланицама;
  • Активности мрежа за размјену знања (КЕН);
  • Преглед главних пословних питања која ће бити представљена на наредној Генералној скупштини 2019. године.

Овом приликом гласањем присутних представника чланова ЕуроГеограпхицс-а су усвојени коначни финансијски рачуни асоцијације за 2018. годину те ће исти бити регистрирани при надлежном трговачком суду у Белгији.

На ванредној скупштини ЕуроГеограпхицса у име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, која је пуноправни члан удружења, учествовао је Денис Табучић – запосленик Сектора за геоинформатику. Сљедећа редовна годишња скупштина са учешћем генералних директора свих агенција одржати ће се у октобру 2019. године у Манцхестеру (Велика Британија).

Natrag