ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ЕУРОГЕОГРАФИКСА ЗА 2017. ГОДИНУ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ЕУРОГЕОГРАФИКСА ЗА 2017. ГОДИНУ

10.05.2017 14:02

У Леувену, Белгија, је од 8. до 9. 5. 2017. године одржана ванредна генерална скупштина Еурогеографикса. Догађају је овом приликом присуствовало 72 делегата из 33 организације које долазе из 30 различитих европских држава.

Овај вид окупљања дао је прилику члановима да добију увид у финансијске рачуне асоцијације, да својим гласовима одлуче о новим члановима удружења и да током дводневног дружења сазнају више о мрежи размјене знања коју Еурогеографикс развија. Сви чланови су током окупљања добили прилику за активну дискусију и дебату на разне теме, а у фокусу расправа су првенствено били продукти и услуге које Еурогеографикс путем својих чланова развија и нуди потенцијалним клијентима, те случајеви кориштења који су овом приликом и презентовани од корисника продукта и услуга.

Све чланове је обрадовала информација да Еурогеографикс покреће још једну мрежу за размјену знања, КОПЕРНИКУС КЕН, те су одабрани чланови који ће предсједавати овом групом.

Одлуком путем гласања, и то једногласно, у удружење Еурогеографикс примљене су двије нове организације: Уред за регистрацију некретнина Шкотске и Регистар некретнина Малте. Такође, једногласно су усвојени коначни финансијски рачуни асоцијације за 2016. годину те ће бити регистровани при надлежном трговачком суду у Белгији.

Ванредној скупштини Еурогеографикса у име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, која је пуноправни члан удружења, присуствовао је Денис Табучић – запосленик Сектора за геоинформатику.

Наредна редовна годишња скупштина с учешћем генералних директора свих агенција одржаће се у октобру 2017. године у Бечу (Аустрија).

Natrag