Одржана ванредна генерална скупштина ЕуроГеограпхицс-а - ФГУ

Новости преглед

Одржана ванредна генерална скупштина ЕуроГеограпхицс-а

29.04.2020 20:23

Ванредна генерална скупштина ЕуроГеограпхицс-а је одржана 29.04.2020. године путем онлине платформи за комуникацију. Учествовало је преко 72 делегата из више од 50 агенција из различитих Европских држава.

Оваква алтернативна метода комуникације и окупљања је ипак омогућила члановима увид у финансијске рачуне удружења и сазнања о мрежама размјене знања коју ЕуроГеограпхицс води и развија за различите цјелине пословања.

Посебна пажња на овогодишњој скупштини посвећена је наредним темама:

  1. Информисање о текућим активностима ЕуроГеограпхицс-а;
  2. Презентација вриједности и релевантних погодности које ЕуроГеограпхицс наставља пружати свим агенцијама чланицама;
  3. Активности мрежа за размјену знања (КЕН);
  4. Улога и важност сталних дописника ЕуроГеограпхицс-а

Такођер је презентована предвиђена методологија гласања чланова ЕуроГеограпхицс-а о усвајању коначних финансијских рачуна асоцијације за 2019. годину, како би исти били регистровани при надлежном трговачком суду у Белгији.

У име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове на скупштини је учествовао госп. Денис Табучић – помоћник директора у Сектору за управљање пројектима из програма јавних инвестиција.

Важно је напоменути да је наредна редовна годишња скупштина са учешћем генералних директора свих агенција планирана за одржавање у октобру 2020. године у Сарајеву, Босна и Херцеговина а организација догађаја ће директно овисити о околностима везаним за пандемију Цорона вируса (ЦОВИД-19).

Natrag