ОДРЖАНА СКУПШТИНА ГЕОДЕТСКОГ ДРУШТВА ХЕРЦЕГ-БОСНЕ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА СКУПШТИНА ГЕОДЕТСКОГ ДРУШТВА ХЕРЦЕГ-БОСНЕ

22.06.2017 08:45

Геодетско друштво Херцег-Босне на Купресу је одржало годишњу скупштину. На скупштини су учествовали чланови Друштва те гости из Републике Хрватске.

Присутнима се најприје обратио г. Иван Леско, предсједник Геодетског друштва Херцег-Босне, те истакао како је Друштво током прошле године наставило позитиван тренд раста и развоја те се захвалио свим члановима на подршци и сарадњи.

У радном дијелу овогодишње скупштине поднесени су и усвојени сљедећи документи: извјештаји о раду и финансијском пословању у протеклом периоду, те програм рада и буџет за идућу годину. Усвојен је такође и Извјештај о раду Фондације за стипендирање студената геодезије и геоинформатике. Радни дио овогодишње скупштине је завршио представљањем двоброја Годишњака 2015. - 2016., који садржи све важне догађаје из струке из протекле двије године.

Други дан скупштине обиљежили су многи едукативни, спортски и забавни садржаји. У едукативном дијелу директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове г. Жељко Обрадовић је презентовао најважније активности Управе. Истакао је посебно Пројекат регистрације некретнина, те ЦИЛАП пројекат, као и наставак рада на Закону о измјери и регистрацији некретнина. У другој презентацији су представљене активности које проводи Државна геодетска управа РХ, које је презентовао замјеник директора г. Антун Видаковић. На крају едукативног дијела госп. Здравко Прка је одржао презентацију на тему „Вјештачење – очекивања и стварне могућности“, у којој је детаљно појашњен поступак вјештачења, с акцентом на катастарски план и начин на који настаје.

Natrag