Одржана радионица у оквиру компоненте 5: Подршка развоју ИКТ-а и Геоинформационог система - ФГУ

Новости преглед

Одржана радионица у оквиру компоненте 5: Подршка развоју ИКТ-а и Геоинформационог система

12.05.2016 14:05

У организацији ЦИЛАП пројекта (Capacity Building for Improvement of Land Administration and Procedures in BiH), који се у Босни и Херцеговини проводи уз помоћ донаторских средстава Краљевине Шведске, у периоду од 10. до 12. маја 2016. године у Сарајеву (Хотел Пино Натур – Требевић) је одржана тродневна радионица на тему “Израда планова за период 2016. – 2019. године.”

Представници ентитетских управа су овом приликом одржали презентацију тренутног стања везаног за ИКТ и геоинформационе системе, што је послужило као основ за формирање листе будућих активности и дефинисања потреба за подршку унутар ЦИЛАП пројекта. Планови за подршку успостављања и развоја ИКТ-а и геоинформационих система су разрађени у складу с потребама ентитетских управа за геодетске имовинско-правне послове, те надолазећим пројектним активностима везаним за развој адресног регистра, регистра цијена некретнина и дигиталног архива.

Радионицу је веома успјешно водио консултант Тобиас Лундберг, запосленик шведске геодетске управе - Лантматериет, који је овом приликом такође одржао и веома занимљиву презентацију на тему успостављања дигиталног архива, те су присутнима презентоване веома релевантне и ажурне информације с тржишта дигиталних и софтверских технологија.

Током радионице такође је организована и заједничка сесија с радном групом ЦИЛАП пројекта која је задужена за унапређење метода интерне и екстерне комуникације, те су разматрани начини на које ИК технологија може подржати имплементацију акционог плана радне групе.

Радионици су у име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове присуствовали Сеад Хаџић, Марко Пуљић, Иван Квесић и Денис Табучић.

Natrag