Одржана радионица СПАТИАЛ II пројекта - ФГУ

Новости преглед

Одржана радионица СПАТИАЛ II пројекта

07.02.2020 12:46

Почетна радионица СПАТИАЛ II пројекта одржана је у Скопљу, Сјеверна Македонија од 05. до 07.02.2020. године. Министарство вањских послова Краљевине Холандије је претходно одобрило приједлог за наставак пројекта СПАТИАЛ у региону Западног Балкана.

Планирано је да се пројекат у другој фази фокусира на билатералну техничку помоћ свим укљученим организацијама и на регионалне активности попут радионица и студијских посјета. Такођер је планирано кориштење Интегрираног оквира геопросторних информација (ИГИФ) који је развио УН-ГГИМ у сарадњи са Свјетском банком а послужити ће као опћа смјерница за билатералну и регионалну подршку и важан оквир за фокусирање и обликовање међународне подршке донатора за катастарске и геодетске управе/агенције у цијелом свијету.

Током радионице су дефинисани приоритети и активности за подршку који ће се реализовати кроз регионалне радионице, студијске посјете и локалне мисије подршке стручњака Холандске агенције за регистрацију некретнина и картографију – Кадастер.

На радионици су поред имплементатора и корисника пројекта учествовали и представници Лантмäтериет-а, Шведске геодетске управе; Картверкет-а, Норвешке геодетске управе и ЕуроГеограпхицс-а.

Федералну управу за геодетске и имовинско – правне послове су представљали стручни савјетник у сектору за катастар госп. Томислав Томић, те стручни савјетник у сектору за геоинформатику госп. Денис Табучић.

Natrag