Одржана радионица на тему ,,Изградња интегритета у земљишној администрацији у БиХ“ - ФГУ

Новости преглед

Одржана радионица на тему ,,Изградња интегритета у земљишној администрацији у БиХ“

08.04.2016 19:13

У организацији ЦИЛАП (Capacity Building for Improvement of Land Administration and Procedures in BiH) пројекта у периоду од 4. до 6. 4. 2016. године у Теслићу је одржана радионица на тему ,,Изградња интегритета у земљишној администрацији у БиХ“. Радионици су присуствовали представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС-а.

Циљ ове радионице је подизање свијест руководилаца и запослених у институцијама задуженим за земљишну администрацију о разарајућем утицају корупције на свеукупни економски развој и важности изградње институционалног интегритета у сврху веће одговорности, транспарентности, учинковитости и повјерења у сектор земљишне администрације.

Радионица је понудила могућност за размјену искустава кроз дискусију и рад у групи, а неке од тема о којима се разговарало биле су: стварање што бољих услова за успјешан процес промјена и остваривање дијалога о питањима интегритета и корупције, разумијевање гдје су недостаци интегритета и рањивост на корупцију и зашто они постоје, осигуравањеразвоја превентивних мјера и радњи, као и потреба израде акционог плана о раду на интегритету у управама за земљишну администрацију за 2016. годину.

Natrag