Одржана национална радионица ИМПУЛС пројекта на тему «Пословни модел инфраструктуре просторних података Федерације БиХ» и сједница Вијећа ИПП ФБиХ - ФГУ

Новости преглед

Одржана национална радионица ИМПУЛС пројекта на тему «Пословни модел инфраструктуре просторних података Федерације БиХ» и сједница Вијећа ИПП ФБиХ

27.06.2019 08:49

Национална радионица ИМПУЛС пројекта на тему „Пословни модел инфраструктуре просторних података Федерације БиХ“ је одржана у Сарајеву 25. јуна 2019. године.

На радионици су учествовали чланови из редова Вијећа ИПП ФБиХ, радних група Вијећа ИПП ФБиХ (Радна група за институционална и правна питања, Радна група за техничке стандарде, Радна група за комуникацију и изградњу капацитета и Радна група за пословни модел) и субјеката ИПП ФБиХ (Агенција за водно подручје ријеке Саве, Агенција за водно подручје Јадранског мора, Федерални хидрометеоролошки завод, Федерални завод за статистику и Федерални завод за геологију).

Радна група за Пословни модел ИПП Федерације БиХ је припремила и презентовала први драфт Пословног модела ИПП Федерације БиХ, а једну од уводних презентација је одржао експерт ИМПУЛС пројекта господин Лyселл Гуннар, водитељ тима за израду пословног модела ИПП за Шведску. Након презентације првог драфта Пословног модела ИПП у ФБиХ услиједила је конструктивна расправа која је резултовала сугестијама да се Пословни модел ИПП ради у сарадњи с Субјектима ИПП, како би био примјењив у пракси.

Након радионице је одржана и сједница Вијећа ИПП ФБиХ на којој су чланови коментарисали први драфт Пословног модела, предложивши одређену дораду како би било јасно које активности треба предузети ка имплементацији предложеног Пословног модела ИПП. Такође су разматрани и кораци у изради новог трогодишњег плана рада Вијећа ИПП ФБиХ на основу планова његових радних група.

Natrag