ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА У СКОПЉУ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА У СКОПЉУ

14.10.2022 00:28

Међународна конференција поводом обиљежавања 95 година постојања Геодетске управе и 75 година од првог премјера на територију Сјеверне Македоније је одржана у Скопљу у организацији Агенције за некретнине. На конференцији је учествовао велики број званичника, представника разних удружења и катастарских агенција из Европе и региона.

Директор Агенције за некретнине госп. Борис Тунџев је отворио конференцију наглашивши повијест сектора земљишне администрације на територију Сјеверне Македоније али и резутате у реализацији пројеката геодетског и катастарског сектора.

Присутнима се обратио и госп. Димитар Ковацхевски, премијер Владе Сјеверне Македоније и истакао важност и улогу Агенције за некретнине у укупном државном систему.

Одржан је и радни дио у коме су учествовали представници Агенције за некретнине Сјеверне Македоније те представници појединих европских катастарских и картографских агенција, Еурогеограпхицса, УНГГИМ-а, ЦЛГЕ-а, Сида-е, ЊБ-е, ЈИЦА-е и других.

Била је то прилика за презентације представника донатора гледе бенефита од реализованих пројеката те оних који се тренутно реализују на територију Сјеверне Македоније.

На конференцији је испред Федералне геодетске управе учествовао директор, госп. Жељко Обрадовић.

Natrag