ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ "ЛАНД АНД ПОВЕРТY 2019“ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ "ЛАНД АНД ПОВЕРТY 2019“

29.03.2019 12:07

Годишња конференција Свјетске Банке „Ланд анд Повертy 2019“(Земљиште и сиромаштво), под радним називом „Цаталyзинг Инноватион“ (Катализирање иновација) је одржана у сједишту Свјетске Банке у Њасхингтону, САД од 25. до 29. марта 2019. године.

На конференцији је учествовало приближно 1500 представника из цијелога свијета укључених у пројекте земљишне администрације финансираних од стране Свјетске банке, као и представници Свјетске пољопривредне организације (ФАО), Свјетске федерације геодета (ФИГ), УН-Хабитата и низ других институција те кључни актери цивилног друштва, академске заједнице и приватног сектора.

Уз подршку пројеката „Регистрација некретнина“ (РЕРП) и „Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини“ (ЦИЛАП) на конференцији су учествовали и представници ентитетских геодетских управа. Делегације су предводили директори управа, госп. Жељко Обрадовић и гђа. Босиљка Предраговић, те директорица ЦИЛАП пројекта гђа. Анђа Зимић.

Током овогодишње конференције о земљишту и сиромаштву представљена су најновија истраживања и иновације у политикама и добрим праксама управљања земљиштем широм свијета. Учесници конференције су разговарали о начинима осигуравања инклузивности, одрживости, поузданости, изградње капацитета, такођер је констатовано да боље информације о земљишту доприносе ширим друштвеним циљевима.

На конференцији је презентован стручни рада о активностима које ентитетске геодетске управе проводе уз помоћ РЕРП-а, ЦИЛАП-а и других пројеката. Запосленик Сектора за геоинформатику Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове госп. Денис Табучић је у заједничкој презентацији с госп. Дејаном Јеремићем презентовао рад на тему “Заједнички ка побољшању земљишне администрације у Босни и Херцеговини“ који је ђело више аутора из обе ентитетске геодетске управе.

Све радове са ове конференције, уз остали садржај, могуће је преузети са званичне њеб-странице конференције за 2019. годину."

Natrag