ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОД НАЗИВОМ „ЗНАЊЕ ЗА ЕФИКАСНУ АДМИНИСТРАЦИЈУ ЗЕМЉИШТА“ У ПТУЈУ, СЛОВЕНИЈА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОД НАЗИВОМ „ЗНАЊЕ ЗА ЕФИКАСНУ АДМИНИСТРАЦИЈУ ЗЕМЉИШТА“ У ПТУЈУ, СЛОВЕНИЈА

26.05.2023 09:21

Представник Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове, помоћник директора господин Сеад Хаџић је у склопу међународне сарадње учествовао на 38. Конференцији геодетских управа и агенција из Аустрије, Хрватске, Чешке, Мађарске, Словачке, Словеније, регија Фриули – Венезиа Гиулиа и Трентино те Јужног Тирола.

Конференција је одржана у Птују, Словенија од 24. до 26.05.2023. године а учествовали су представници геодетских управа и агенција које имају заједничку хисторију тј. управе и агенције у којима је заступљена аустроугарски премјер. Тема Конференције је „Знање за ефикасну администрацију земљишта“ (Кноњледге фор еффецтиве Ланд администратион) а учесници су презентовали активности управе или агенције са нагласком на ефикасно кориштење података катастра при свакодневним активностима од различитих корисника.

Федерална управа за геодетске и имовинско – правне послове је по први пут учесник ове конференције а у склопу међународне сарадње планира активно учествовати и на наредним састанцима.

Natrag