ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ДАН ИПП 2021“ У РОВИЊУ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ДАН ИПП 2021“ У РОВИЊУ

21.10.2021 13:48

Државна геодетска управа Републике Хрватске организовала је конференцију „Дан ИПП-а“ 20. октобра 2021. године у Ровињу, Република Хрватска. Овогодишња конференција је испратила актуелне теме из области инфраструктуре просторних података те предавања подијељена у двије сесије.

На конференцији су учествовали и представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, госп. Жељко Обрадовић, директор управе, госп. Денис Табучић, помоћник директора у сектору за управљање пројектима из програма јавних инвестиција и госп. Јасмин Ћатић, консултант ЦИЛАП пројекта.

Директор управе је приликом уводне ријечи представио актуелности у раду ФГУ, остварене резултате у склопу пројеката као и планиране активности. Овогодишња конференција је садржавала и округли стол са темом „НИПП; гђе смо данас?“, гђе је учествовао и директор управе заједно са главним директором државне геодетске управе Републике Хрватске и другим учесницима. Директор ФГУ је том приликом представио конкретне резултате и планиране активности из области инфраструктуре просторних података у Федерацији БиХ а госп. Табучић је одржао презентацију на тему интеграције и интероперабилности података у ФБиХ.

Кроз предавања и дискусију истакнута је важност просторних података, потребе за развојем капацитета, примјене нових технологија у ИПП-у те будућност ИНСПИРЕ-а и ИПП-а.

Natrag