ОДРЖАНА ИМПУЛС РАДИОНИЦА НА ИНСПИРЕ – ГЕОСПАТИАЛ ВОРЛД ФОРУМ КОНФЕРЕНЦИЈИ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА ИМПУЛС РАДИОНИЦА НА ИНСПИРЕ – ГЕОСПАТИАЛ ВОРЛД ФОРУМ КОНФЕРЕНЦИЈИ

30.05.2015 18:09

На конференцији ИНСПИРЕ – ГЕОСПАТИАЛ ВОРЛД ФОРУМ, а у оквиру регионалног пројекта изградње капацитета на пољу инфраструктуре просторних података – ИМПУЛС, у којем Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове учествује заједно с осталим катастарским агенцијама из региона Западног Балкана, а који је потпомогнут од стране геодетске управе Краљевине Шведске – Лантматериет и Државне геодетске управе Републике Хрватске, одржана је заједничка радионица током које су приказани постигнути резултати у првој години ИМПУЛС пројекта. Такође, представљени су планови и циљеви који се пројектом желе достићи: постављање основа за техничку интероперабилност, ширење просторних података путем услуга, размјена просторних података с другим јавним институцијама на локалном и регионалном нивоу. Наглашене су основне вриједности које ИМПУЛС пројект слиједи, а то су: сарадња, координација, транспарентност и дијељење података.

Представник Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Денис Табучић (запосленик Сектора за геоинформатику), који има улогу регионално одговорне особе за ВП2 (Радни пакет 2 – Data Sharing Policy and Regulations), овом је приликом одржао презентацију активности у оквиру поменутог радног пакета.

Овогодишња ИНСПИРЕ (Инфраструктура за просторне податке у Европској унији) конференција организована је у сарадњи с Геоспатиал ворлд форумом и одржана је под називом „ИНСПИРЕ – ГВФ 2015„ од 25. до 29. 5. 2015. године у Лисабону, Португал. 

Natrag