Одржана Годишња скупштина геодетског друштва Херцег-Босне за 2024. годину - ФГУ

Новости преглед

Одржана Годишња скупштина геодетског друштва Херцег-Босне за 2024. годину

24.06.2024 13:14

Годишња скупштина Геодетског друштва Херцег-Босне одржана је од 21. до 23. јуна 2024. године у хотелу “Адриа Ски” на Купресу. Скупштина је окупила бројне госте из Босне и Херцеговине, Републике Хрватске, Републике Србије и окружења, те је поред радног дијела обухватила и стручни дио програма и презентацију Годишњака друштва.

Стручни дио програма укључивао је релевантна предавања из области земљишне администрације и инжењерске геодезије, а посебно истичемо учествовање представника геодетских управа:

  • Жељко Обрадовић, директор ФГУ: "Актуелности у раду Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове"
  • Антонио Шустић, директор ДГУ РХ: "Катастарски премјер као мјера за ефикасно управљање, планирање и господарење простором"
  • Денис Табучић, помоћник директора ФГУ: "Пројекат унапређења гепросторне инфраструктуре и масовног вредновања"
  • Сеад Хаџић, помоћник директора ФГУ: "Преднацрт закона о премјеру и катастру некретнина"
  • Емина Камбер, стручна савјетница у ФГУ: "Нова системска архитектура информационих система ЗК и катастра"

Поред наведених предавања, представљени су и годишњаци за 2022 и 2023. годину а одржане су и дискусије, спортске активности и свечана вечера.

Одабрано је и ново руководство друштва на челу с новом предсједницом гђом. Саром Михаљевић и предсједавајућим скупштине госп. Јаковом Маганићем, а догађај је био изврсна прилика за размјену стручних мишљења и расправе као и за колегијално дружење у рекреативном дијелу програма.

Natrag