Одржана ФИГ радна седмица - ФГУ

Новости преглед

Одржана ФИГ радна седмица

22.06.2021 14:28

Услијед тренутне ситуације проузроковане пандемијом ЦОВИД-19 обољења и немогућности одржавања великих догађаја и скупова, ФИГ радна седмица је одржана од 20. до 25.6.2021. године.

ФИГ је водећа међународна организација која подржава интересе геодета и напредовање струке широм свијета, представља више од 120 земаља путем федерације националних организација чланица те организира конференције од 1878. године.

Током ФИГ радне седмице 2021. године у центар пажње је постављен концепт ‘Смарт Сурвеyор’. Намјера је припремити садашње и будуће генерације професионалаца кроз размјену знања о приступима и методама који су доказано учинковити, едукацијом радне снаге и професионалаца, те јачањем и развојем геодетске професије.

ФИГ конференција професионалцима геодетске оријентације пружа прилику за:

  • Остваривање глобалних контаката;
  • Учење о гранама индустрије из других земаља;
  • Остваривање утицаја на каријеру, организације и заједнице;

Током овогодишње конференције одржана је и презентација Федералне управе за геодетске и имовинско правне послове на основу прихваћеног и објављеног рада „Дата Интегратион & Интероперабилитy оф Публиц Ланд Администратион Сервицес ин Босниа анд Херзеговина“ чији су аутори директор управе, госп. Жељко Обрадовић те помоћници директора госп. Сеад Хаџић и госп. Денис Табучић.

Natrag