ОДРЖАН ЗАВРШНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ И ДОНАТОРСКИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН ЗАВРШНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ И ДОНАТОРСКИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК

05.03.2019 09:59

Завршни састанак у оквиру наџорне мисије Свјетске Банке те донаторски координациони састанак су одржани у просторијама Уреда Свјетске Банке у Босни и Херцеговини. Наведени састанак се редовито организира током мисија Свјетске банке у склопу проведбе Пројекта регистрације некретнина.

У име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове на састанку су учествовали директор, госп. Жељко Обрадовић, помоћник директора у Сектору за геоинформатику и руководилац Јединице за имплементацију РЕРП пројекта, госп. Неџад Пашалић, гђа. Самира Лесковац, конcултант у Јединици за имплементацију РЕРП пројекта и госп. Денис Табучић упосленик Сектора за геоинформатику и координатор пројеката који се финасцирају из донаторских средстава Краљевина Шведске и Норвешке.

Током завршног састанка наџорне мисије расправљало се о активностима које ће укључивати додатно финансирање, прилагодбама у оквиру пројектних резултата, прилагодбама трошкова и финансијском плану те финансијским увјетима за додатно финансирање и трајању додатног финансирања.

Сврха донаторског координационог састанка је координација активности донаторских пројеката (ЦИЛАП пројекта финансираног донаторским средствима Краљевине Шведске и пројекта Јавне службе за тржиште некретнина и европске интеграције финансираног донаторским средствима Краљевине Норвешке) с активностима Пројекта регистрације некретнина. Овом приликом је учествовала и представница ГИЗ-а гђа. Маргреет Гоелема, која је овом приликом презентовала актуелности које ова организација проводи у сектору земљишне администрације у БиХ и регионално.

Сви учесници су изразили задовољство достигнутом разином координационих активности између наведених пројеката и исказали спремност за даљњу сарадњу и координацију пројектних активности.

Natrag