ОДРЖАН ЗАВРШНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ И ЕНТИТЕТСКИХ УПРАВА ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН ЗАВРШНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ И ЕНТИТЕТСКИХ УПРАВА ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

17.05.2017 13:05

У Бања Луци је 17. 5. 2017. године, у оквиру редовне мисије Свјетске банке, у просторијама Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске одржан завршни састанак представника Свјетске банке и ентитетских управа за геодетске и имовинско-правне послове у сврху праћења реализације Пројекта регистрација некретнина (РЕРП), који се финансира кредитним средствима Свјетске банке.

Имплементација пројекта је почела у септембру 2013. године, а главна активност пројекта је усаглашавање катастарских и земљишнокњижних података у урбаним срединама у Федерацији БиХ, односно излагање некретнина на јавни увид у Републици Српској.

У оквиру ове редовне мисије Свјетске банке (3. - 17. маја 2017.) извршена је анализа свих компоненти и активности предвиђених пројектом и дане су смјернице за имплементацију наредних активности у оквиру пројекта. Имајући у виду комплексност у појединим фазама имплементације пројекта, истакнуто је обострано задовољство досадашњим резултатима и дана пуна подршка ентитетским геодетским управама и јединицама за имплементацију пројекта.

Састанку су присуствовали и представници ЦИЛАП пројекта који, поред других активности, пружају и техничку подршку Пројекту регистрације некретнина.

У име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове састанку су присуствовали директор г. Жељко Обрадовић и помоћник директора, руководитељ Јединице за имплементацију пројекта РЕРП г. Неџад Пашалић.

Natrag