Одржан завршни састанак представника Свјетске банке и ентитетских управа за геодетске и имовинско-правне послове - ФГУ

Новости преглед

Одржан завршни састанак представника Свјетске банке и ентитетских управа за геодетске и имовинско-правне послове

15.05.2018 15:26

У Бања Луци је 15. маја 2018. године одржан завршни састанак представника Свјетске Банке са представницима ентитетских управа за геодетске и имовинско-правне послове а све у оквиру редовне мисије представника Свјетске Банке у праћењу реализације Пројекта регистрације некретнина- РЕРП.

Током састанка истакнуто је задовољство досадашњим степеном реализације пројекта у оба ентитета. Битно је истакнути да су у Федерацији БиХ до сада усаглашене 97 катастарске опћине и да је око 515000 власника и сувласника у Федерацији БиХ укњижило своје некретнине у оквиру овог пројекта. Захваљујући редовним активностима Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и Пројекту регистрације некретнина у Федерацији БиХ је 70 % парцела, односно 51% територија векторизовано.

Поред усаглашавања катастарских и земљишнокњижних података у урбаним срединама, што је главна активност РЕРП пројекта, вођене су и активности побољшања услова за рад катастарских и земљишнокњижних уреда у Федерацији БиХ у виду обнове и опремања. Истакнута је добра организираност у реализацији пројекта и сарадња са представницима Свјетске Банке.

Наредна посјета представника Свјетске Банке бити ће вјеројатно почетком новембра текуће године.

Natrag