ОДРЖАН ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ЕНТИТЕТСКИХ ГЕОДЕТСКИХ УПРАВА, ЛАНТМАТЕРИЕТА И АМБАСАДЕ КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ЕНТИТЕТСКИХ ГЕОДЕТСКИХ УПРАВА, ЛАНТМАТЕРИЕТА И АМБАСАДЕ КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ

17.11.2021 13:00

Заједнички састанак представника ентитетских геодетских управа, Лантмäтериет-а и Амбасаде Краљевине Шведске је одржан у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове 16. и 17. новембра 2021. године. На састанку су учествовали директор Управе госп. Жељко Обрадовић са сарадницима, директорица Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС гђа Босиљка Предраговић са сарадницима, руководилац Ођела за међународне услуге Лантмäтериет-а госп. Микаел Љиље, директорица ЦИЛАП пројекта гђа Анђа Зимић те представници Амбасаде Краљевине Шведске гђа Ева Гибсон Смедберг, савјетница одсјека за развојну сарадњу и госп. Недим Буквић, програмски службеник.

Тема разговора је била будућа сарадња и подршка сектору земљишне администрације Босне и Херцеговине обзиром на усвојену Стратегију Краљевине Шведске за подршку реформама на Балкану 2021.- 2027. године. Директори ентитетских геодетских управа су представили програме и приоритете у даљњем имплементирању појединих активности у управама, а установљено је да је начињен огромни напредак земљишне администрације у Босни и Херцеговини током досадашње сарадње.

Судионици састанка су истакли задовољство досадашњом сарадњом и оствареним резултатима имплементираних пројеката а договорене су методе дефинисања будуће сарадње и рокови уговарања.

Natrag