ОДРЖАН СЕМИНАР У МОСТАРУ НА ТЕМУ „ЗАКОН О СТВАРНИМ ПРАВИМА ФЕДЕРАЦИЈЕ БиХ“ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН СЕМИНАР У МОСТАРУ НА ТЕМУ „ЗАКОН О СТВАРНИМ ПРАВИМА ФЕДЕРАЦИЈЕ БиХ“

31.05.2018 09:15

Федерална управа за геодетске и имовинско правне послове је у склопу редовних активности Пројекта регистрације некретнина- РЕРП организирала семинар на тему „Закон о стварним правима Федерације БиХ“.

Семинар је одржан у Мостару 29. маја 2018. године, а намијењен је руководиоцима земљишнокњижних уреда у опћинским судовима, шефовима катастара и упосленицима имовинско правних-служби у опћинама.

Овом приликом су предавачи били проф.др. Енес Хашић, професор на Правном факултету Универзитета у Зеници и доц.др. Дарја Софтић Каденић, професор на Правном факултету Универзитета у Сарајеву, а неке од покривених тема су: земљишни дуг, укњижба етажног власништва, право грађења, те правни режим и промет некретнинама у власништву особа јавног права.

На семинару су били присутни ђелатници из Опћинских судова у Мостару, Широком Бријегу, Ливну, Љубушком, Чапљини, Читлуку и Коњицу, те ђелатници из Опћина Љубушки, Јабланица, Чапљина, Купрес, Томиславград, Неум, Посушје, Груде, Дрвар, Гламоч, Коњиц, те из Градова Мостар, Ливно и Широки Бријег.

Natrag