ОДРЖАН СЕМИНАР У ЈАЈЦУ НА ТЕМУ „ЗАКОН О СТВАРНИМ ПРАВИМА ФЕДЕРАЦИЈЕ БиХ“ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН СЕМИНАР У ЈАЈЦУ НА ТЕМУ „ЗАКОН О СТВАРНИМ ПРАВИМА ФЕДЕРАЦИЈЕ БиХ“

24.05.2018 13:13

Федерална управа за геодетске и имовинско правне послове је у склопу редовних активности Пројекта регистрације некретнина- РЕРП организовала семинар на тему „Закон о стварним правима Федерације БиХ“.

Семинар је одржан у Јајцу 22. маја 2018. године, а намијењен је руководиоцима земљишнокњижних уреда у опћинским судовима, шефовима катастара и упосленицима имовинско правних-служби у опћинама.

Овом приликом су предавачи били проф.др. Енес Хашић, професор на Правном факултету Универзитета у Зеници и доц.др. Дарја Софтић Каденић, професор на Правном факултету Универзитета у Сарајеву, а неке од покривених тема су: земљишни дуг, укњижба етажног власништва, право грађења, те правни режим и промет некретнинама у власништву особа јавног права.

На семинару су били присутни ђелатници из Опћинских судова у Цазину, Кисељаку, Травнику, Јајцу и Бугојну, те ђелатници из Опћина Бужим, Босанска Крупа, Босански Петровац, Горњи Вакуф-Ускопље, Крешево, Добретићи, Јајце, Бугојно, Бусовача, Витез, Кључ, те Градова Бихаћ и Цазин.

Natrag