ОДРЖАН СЕМИНАР НА ТЕМУ ИЗЛАГАЊА ПОДАТАКА КАТАСТРА НА ЈАВНИ УВИД - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН СЕМИНАР НА ТЕМУ ИЗЛАГАЊА ПОДАТАКА КАТАСТРА НА ЈАВНИ УВИД

29.11.2019 11:24

Семинар на тему излагања података катастра на јавни увид и успоставе катастра некретнина је одржан у организацији Пројекта регистрације некретнина Федерације БиХ и Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове 28. новембра 2019. године у Сарајеву.

На семинару су учествовали представници 22 опћине и једног земљишнокњижног уреда у Федерацији БиХ. Директор Федералне управе, госп. Жељко Обрадовић је отворио семинар и упознао присутне са тренутним активностима управе и наставком излагања на јавни увид података премјера и катастарског класирања као једним од приоритета.

Представници управе и Јединице за имплементацију Пројекта регистрације некретнина Федерације БиХ, госп. Мурис Ајановић и госп. Томислав Томић су представили кораке у успостави катастра некретнина на основу постојећих података новог катастарског премјера. Презентиране и досадашње активности у припреми базе података премјера и катастарског класирања земљишта за поступак излагања и успоставе катастра некретнина, као и планови за сљедећу годину када се очекује да сви предметни подаци (укупно 394 катастарске опћине) буду спремни за поступак успоставе катастра некретнина.

Natrag