Одржан семинар на тему: Адресни регистар, искуства и користи - ФГУ

Новости преглед

Одржан семинар на тему: Адресни регистар, искуства и користи

22.09.2016 14:30

У организацији Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, а у склопу имплементације ЦИЛАП пројекта (Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини), у Тешњу је 22. 9. 2016. године одржан семинар на тему: Адресни регистар, искуства и користи. Главни циљ одржавања семинара је упознавање заинтересованих страна с до сада стеченим искуствима Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове у изградњи адресног регистра, првенствено кроз имплементацију ЦИЛАП пројекта.

У уводном обраћању присутнима се обратио директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове г. Жељко Обрадовић те присутне упознао с текућим и будућим активностима Управе на пољу успостављања адресног регистра, али и с активностима на другим пољима дјеловања Управе. Осим обраћања директора Обрадовића, у уводном дијелу семинара присутнима су се обратили директорица ЦИЛАП пројекта гђа Анђа Зимић те начелник општине Тешањ госп. Суад Хускић.

На семинару је такође представљена примјена података адресног регистра у Шведској, као и примјери поступка успостављања адресног регистра у одређеним општинама Федерације БиХ те поступак успостављања адресног регистра у Републици Српској. Семинар је намијењен свим заинтересованим странама које учествују у активностима везаним за адресе. С обзиром на наведено, семинару су првенствено присуствовали представници локалних јединица самоуправе, али и представници других агенција и министарстава државног и ентитетског нивоа власти. Овом приликом је ангажовани консултант Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, путем ЦИЛАП пројекта, г. Иван Квесић одржао презентацију на тему успостављања адресног регистра у Херцеговачко-неретванском кантону.

Семинар је с обзиром на актуелну тему заинтересовао око 100 регистрираних учесника, а Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове су осим директора Жељка Обрадовића представљали помоћник у Сектору за геоинформатику и руководитељ Јединице за имплементацију РЕРП пројекта г. Неџад Пашалић те запосленик Сектора за геоинформатику и координатор ЦИЛАП пројекта г. Денис Табучић.

Natrag