Одржан састанак Управног одбора ИМПУЛС пројекта и радионица за националне координаторе - ФГУ

Новости преглед

Одржан састанак Управног одбора ИМПУЛС пројекта и радионица за националне координаторе

04.05.2015 15:27

У Загребу, Република Хрватска, су 29. и 30. 4. 2015. године одржане сједница Управног одбора ИМПУЛС пројекта и радионица за националне координаторе пројекта.

Дневни ред састанка Управног одбора пројекта укључивао је више текућих активности које су овом приликом усаглашене између агенција учесница пројекта. Тако је усвојен извјештај о имплементацији пројекта за први квартал 2015. године, усаглашена генерална подршка регионалном споразуму о размјени просторних података те предложен низ будућих унапрјеђења како би се додатно обезбједила успјешна имплементација пројекта. Овом приликом су такође сви присутни директори кратким презентацијама упознали своје колеге из региона о текућим активностима, иницијативама и пројектима унутар сваке агенције.

Радионица за националне координаторе ИМПУЛС пројекта, на којој су расправљани приједлози за унапрјеђење, усаглашен радни план за 2015. годину, спецификовано учествовање на предстојећој ИНСПИРЕ конференцији те дискутоване многе друге теме, уједно је послужила и као припрема за састанак Управног одбора.

Домаћин ових догађаја је била Државна геодетска управа Републике Хрватске, која је имплементацијски партнер Лантматериету (шведска геодетска управа) у овом пројекту. Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове овом приликом су представљали директор Жељко Обрадовић – члан Управног одбора ИМПУЛС пројекта, и Денис Табучић – координатор пројекта.

Natrag