ОДРЖАН САСТАНАК У ПРОСТОРИЈАМА ВЛАДЕ ХЕРЦЕГОВАЧКО-НЕРЕТВАНСКОГ КАНТОНА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК У ПРОСТОРИЈАМА ВЛАДЕ ХЕРЦЕГОВАЧКО-НЕРЕТВАНСКОГ КАНТОНА

10.02.2020 20:54

Заједнички састанак на којему су учествовали Др. сц. Невенко Херцег, предсједник Владе Херцеговачко-неретванског кантона, госп. Жељко Обрадовић, директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, госп. Иван Леско, директор Кантоналне управе за геодетске и имовинско-правне послове, њихови сарадници те градоначелници и начелници јединица локалне самоуправе у Кантону је одржан у просторијама Владе Херцеговачко-неретванског кантона 10. фебруара 2020. године.

Предсједник Херцег је у уводном обраћању истакао значај сектора земљишне администрације и просторних података за функционисање привреде и друштва у цјелини. Затим су представљени постигнути резултати и пројекти који се тренутно проводе у сектору земљишне администрације на подручју Херцеговачко-неретванског кантона.

Госп. Жељко Обрадовић, директор Федералне геодетске управе је овом приликом упознао назочне са актуелним пројектима земљишне администрације који се проводе у Федерацији БиХ и Кантону. Посебно су истакнути пројекти усклађивања података катастра и земљишних књига, успоставе адресног регистра и успоставе катастра некретнина. Будући да споменути пројекти не могу бити реализовани без доприноса јединица локане самоуправе и појачаног ангажмана њихових надлежних служби, упућен је и посебан позив назочним представницима јединица локалне самоуправе за интензивнијом сарадњом.

Natrag