Одржан састанак у оквиру ГЕОБИЗ пројекта у Загребу - ФГУ

Новости преглед

Одржан састанак у оквиру ГЕОБИЗ пројекта у Загребу

06.02.2020 12:58

Састанак у оквиру пројекта Бусинесс дривен проблем-басед леарнинг фор ацадемиц еџцелленце ин геоинформатицс (ГЕОБИЗ) је одржан у просторијама Ректората Универзитета у Загребу од 4. до 6. фебруара 2020. године. Координатор пројекта је Геодетски факултет Универзитета у Загребу, односно проф. Др. Жељко Бачић.

Састанак су поздравним говорима отворили Ректор Универзитета у Загребу, проф. Др. сц. Дамир Борас, представница Агенције за мобилност и програме ЕУ и декан Геодетског факултета, проф. др. Алмин Ђапо.

Током радног дијела су судионици упознати са пројектним задатком ГЕОБИЗ пројекта. Госпођа Гиулиа Моро из ЕАЦЕА је презентовала обавезе пројекта према инвеститору, затим су проф. Др. Гезим Гјата из УПТ Тирана, Драган Протић из Гилаб Лтд. Београд те Андреј Лончарић из ГДИ Лтд. Загреб презентовали и нагласили значај пројекта за побољшање сарадње између академског и привредног сектора.

Презентовани су и партнери ГЕОБИЗ пројекта, а будући да је Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове једна од партнера уприличена је презентација коју је одржала гђа Слободанка Кључанин, стручни савјетник за картографију.

Активности гледе дођеле задатака и упознавања с обавезама су такођер презентоване а Федерална геодетска управа је у складу са пројектним задатком пројекта дужна осигурати особе које ће бити укључене у рад Наџорног одбора ГЕОБИЗ пројекта, у виду давања подршке у организацији радионица, изградње кооперације са академским сектором те подизање свијести о значају геоподатака.

Natrag