ОДРЖАН САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ АРХИВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ АРХИВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

12.02.2018 15:36

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове је 12. фебруара 2018. године одржан састанак са директором Архива БиХ, госп. Сашом Клепићем и замјеником директора, госп. Шимуном Новаковићем.

Састанак је организиран у циљу осигуравања подршке имплементацији заједничког пројекта скенирања архивске документације земљишне евиденције, од стране Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске (РГУРС) и Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БиХ (ФГУ).

Ентитетске управе за геодетске и имовинско-правне послове помогнуте донаторским средствима, с помоћу осигуране опреме и особља управа, имају намјеру започети са активностима скенирања, похране и дугорочног очувања архивске грађе од великог значаја. Ентитетске геодетске управе у БиХ су се нашле пред изазовом; како осигурати да документација земљишне евиденције буде архивирана, заштићена, сачувана и доступна овлаштеним корисницима, унутарњим и вањским, укључујући и јавност у неким случајевима.

У име Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове на састанку су присуствовали директор Управе госп. Жељко Обрадовић, помоћник директора у сектору за геоинформатику госп. Неџад Пашалић , и упосленик сектора за геоинформатику те координатор ЦИЛАП пројекта за ФБиХ, госп. Денис Табучић.

Natrag