ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УПРАВЕ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ ХЕРЦЕГОВАЧКО-НЕРЕТВАНСКОГ КАНТОНА И ОПЋИНЕ СТОЛАЦ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УПРАВЕ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ ХЕРЦЕГОВАЧКО-НЕРЕТВАНСКОГ КАНТОНА И ОПЋИНЕ СТОЛАЦ

05.04.2024 22:41

Заједнички састанак представника Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, Управе за геодетске и имовинско-правне послове Херцеговачко-неретванског кантона и опћине Столац је одржан дана 5.4.2024. у Мостару.

Тема састанка је била реализација пројеката и активности сектора земљишне администрације на подручју опћине Столац. На већем подручју опћине Столац још увијек је на снази аустроугарски премјер, а у оквиру пројекта Регистрације некретнина усаглашене су четири катастарске опћине (Црнићи, Аладинићи, Пјешивац и Прењ). Федерална геодетска управа је припремила правни оквир и техничке предуслове за наставак процеса излагања података премјера и катастарског класирања а та се активност реализира на територију Федерације БиХ.

На састанку је договорено да и опћина Столац започне са овим активностима како би се успоставио катастар некретнина заснован на новом премјеру. Разговарало се и о адресном регистру и другим активностима које подржава Федерална геодетска управа у координацији са кантоналном геодетском управом, а које су од интереса за јединице локалне самоуправе.

Natrag