ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ ЖЕПЧЕ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ ЖЕПЧЕ

06.09.2022 15:05

Заједнички састанак представника Федералне управе за геодетске имовинско-правне послове, директора госп. Жељка Обрадовића и помоћника директора госп. Сеада Хаџића те представника опћине Жепче на челу са начелником госп. Матом Зовком је одржан у просторијама опћине Жепче.

Тема разговора је била реализација пројеката и активности сектора земљишне администрације на подручју опћине Жепче. Најбитнија активност је излагање података премјера и катастарског класирања и то у насељеним мјестима гђе су те активности биле започете. Створени су и законски и технички услови за наставак процеса излагања а договорено је да се крене са процесом за двије, а касније и за преостале катастарске опћине.

Разговарано је и о могућности успоставе земљишне књге за шест катастарских опћина у оквиру пројекта „Регистрација некретнина“ а што ће увелико зависити о спремности земљишно-књижног уреда суда у Жепчу.

Пројекат успоставе адресног регистра за опћину Жепче је завршен а Опћинско вијеће је усвојило Одлуку о називима улица и тргова за градски дио опћине те су тиме стечени услови за успоставу адресног регистра за териториј опћине Жепче. У оквиру донаторског пројекта норвешке владе инсталирана је софтверска апликација за дигитални архив и извршена је обука и слиједи унос предмета.

Овај састанак је послужио као наставак досадашње успјешне сарадње и разговора Федралне управе за геодетске и имовинско-правне послове и представника опћине Жепче.

Natrag