ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ УСОРА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ УСОРА

02.10.2019 15:21

Радни састанак са представницима опћине Усора одржан је 2.10.2019. године у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове на тему успоставе Адресног регистра и активности у склопу Пројекта регистрације некретнина. На састанку су учествовали представници Федералне управе, директор госп. Жељко Обрадовић, директорица ЦИЛАП пројекта, гђа. Анђа Зимић, помоћник директора за геоинформатику и руководилац Јединице за имплементацију РЕРП пројекта госп. Неџад Пашалић, те начелник опћине Усора, госп. Звонимир Анђелић и помоћник начелника Дарио Катић.

Представници Опћине упознати су са уговорним обавезама и активностима на пројекту успоставе Адресног регистра. Наглашена је важност организованог и суставног обиљежавања свих објеката на подручју опћине, те успостава електронске базе са свим потребним подацима.

Након презентације активности на пројекту услиједила је формализација сарадње потписивањем Уговора о заједничким обавезама при успостави и одржавању података Адресног регистра, те Уговора о сарадњи на подручју дијељења података Адресног регистра.

Истакнуто је задовољство са досадашњим реализованим активностима у опћини Усора, посебно у оквиру пројекта „Регистрација некретнина“. Овим пројектом обухваћене су четири катастарске опћине а планиране су још преостале три чиме би се у потпуности ријешило питање усаглашености катастарских и земљишнокњижних података у опћини Усора.

Natrag