ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ ИЛИЏА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ ИЛИЏА

21.06.2022 14:38

У просторијама Федералне геодетске управе је 21.6.2022. године одржан састанак представника Управе, госп. Жељка Обрадовића, директора и госп. Сеада Хаџића, помоћника директора са госп. Нермином Музуром, начелником опћине Илиџа, и госп. Јасмином Володером, помоћником начелника.

Тема разговора је била анализа реализације пројекта обнове премјера на територију опћине Илиџа. У складу са Планом послова премјера и успоставе катастра некретнина за 2022. године у опћини Илиџа се кренуло са обновом премјера а катастарска опћина Влаково је изабрана за почетак овога пројекта. Планирано је потписати нови уговор током ове године за додатне четири катастарске опћине (Храсница, Бутмир, Блажуј и Осјек) а у коначници завршити нови премјер за читав териториј опћине Илиџа.

Обнова премјера подразумјева нови премјер, катастарско класирање земљишта, израду новога катастарског операта, излагање на јавни увид података премјера и стављање у службену употребу новог премјера. Све активности ће се реализовати заједничким суфинансирањем Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и опћине Илиџа.

Natrag