ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ГРАДА ЛИВНА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ГРАДА ЛИВНА

20.07.2022 14:37

Представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, госп. Жељко Обрадовић, директор, госп. Денис Табучић и госп. Сеад Хаџић, помоћници директора су 20.7.2022. године одржали састанак са представницима града Ливна. Кроз разговор са градоначелником госп. Дарком Чондрићем и његовим сарадницима су анализирали реализацију пројеката и активности из сектора земљишне администрације на територији града.

У оквиру пројекта „Регистрација некретнина“ усаглашени су подаци у 10 катастарских опћина а катастарски и земљишнокњижни уреди су опремљени потребном хардверском опремом. Тренутно су најактивнији процеси излагања на јавни увид података премјера и катастарског класирања те рјешавање статуса некретнина у самом урбаном дијелу. До краја текуће године се очекује завршетак процеса излагања за катастарске опћине Ливно И и Ливно ИИ а за наредну годину се планирају активности излагања за још три катастарске опћине. На подручју града Ливна је успостављен адресни регистар и објављен на геопорталу ИПП-а Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове. Потписани споразум о успостави катастра комуналних уређаја очекује своју реализацију а наглашена је и потреба завршетка пројекта комасације која је започета још 1983. године за шест катастарских опћина.

Захваљујући доброј сарадњи Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и града Ливна сви пројекти се успјешно реализују а град ће имати сређену евиденцију о некретнинама што је од интереса како за привреду и инвестиције, тако и за обичне грађане града Ливна.

Natrag