ОДРЖАН САСТАНАК НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА

21.01.2019 10:53

Састанак националних координатора ИМПУЛС пројекта је одржан од 16.01. до 17.01. 2019. у Гäвлеу, Краљевина Шведска. Федералну управу за геодетске и имовинско правне послове овом приликом је представљала је гђа. Слободанка Кључанин, национални координатор ИМПУЛС пројекта за Федерацију Босне и Херцеговине.

На почетку састанка националним координаторима се представио нови Директор за међународну сарадњу госп. Андерс Сандин. Након уводног говора водитеља ИМПУЛС пројекта учесници састанка су радили на усаглашавању активности обзиром да је пројекат продужен до краја 2019. године. Састанак је искориштен и за расправу о приједлозима за унапређење, усаглашавање радног плана за наредни период, те разговор о другим темама које се тичу даље имплементације пројекта. Координатори пројекта су кратким презентацијама упознали своје колеге из региона о текућим активностима, иницијативама и пројектима унутар сваке агенције.

Састанак националних координатора уједно је послужио и као припрема за састанак свих директора агенција за катастар и картографију из региона западног Балкана с директором Лантмäтериета, који ће се одржати у априлу у Скопљу, Македониjа.

Natrag