ОДРЖАН САСТАНАК НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА

01.02.2018 15:55

У периоду од 30. 1. до 1. 2. 2018. године у Гавлеу, Краљевина Шведска, у сједишту Лантматериета (геодетска управа) одржан је састанак националних координатора ИМПУЛС пројекта. Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове том је приликом представљала гђа Слободанка Кључанин – национална координаторица ИМПУЛС пројекта за Федерацију Босне и Херцеговине.

На почетку састанка национални координатори су информисани да се имплементација ИМПУЛС пројекта продужава за годину дана – до јуна 2019. године. Такође је разматран статус пројекта, од почетка његове имплементације (2014.) па до данас. С обзиром на то да је имплементација пројекта продужена, учесници састанка су радили на усаглашавању активности за тај период. Састанак за националне координаторе ИМПУЛС пројекта искориштен је примарно за исцрпну расправу о приједлозима за унапрјеђење, усаглашавање радног плана у наредном периоду те разговор о другим темама које се тичу даљње имплементације пројекта. Том приликом су такође сви присутни координатори кратким презентацијама упознали своје колеге из региона о текућим активностима, иницијативама и пројектима унутар сваке агенције.

Састанак националних координатора уједно је послужио и као припрема за састанак свих директора агенција за катастар и картографију из региона западног Балкана с директором Лантматериета, који је планиран за 12. 4. 2018. године у Загребу, Република Хрватска.

Natrag