ОДРЖАН САСТАНАК НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА

09.02.2016 12:44

У Гавлеу, Краљевина Шведска, је у периоду од 1. до 4. 2. 2016. године одржан састанак националних координатора ИМПУЛС пројекта. Домаћин овог догађаја је био Лантматериет (шведска геодетска управа). Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове овом приликом је представљала др Слободанка Кључанин – национални координатор ИМПУЛС пројекта за Федерацију Босне и Херцеговине.

Дневни ред састанка укључивао је више текућих активности које су овом приликом усаглашаване између агенција учесница пројекта. Такође је разматран статус пројекта у посљедњем кварталу 2015. године. Састанак за националне координаторе ИМПУЛС пројекта искориштен је примарно за исцрпну расправу о приједлозима за унапрјеђење, усаглашавање радног плана за прва два квартала 2016. године, те разговор о другим темама које се тичу даљње имплементације пројекта. Овом приликом су такође сви присутни координатори кратким презентацијама упознали своје колеге из региона о текућим активностима, иницијативама и пројектима унутар сваке агенције.

Састанак националних координатора уједно је послужио и као припрема за састанак свих директора агенција за катастар и картографију из региона западног Балкана с директором Лантматериета, који је планиран за 14. 4. 2016. године у Загребу, Република Хрватска.

Natrag