ОДРЖАН САСТАНАК ДИРЕКТОРА ЕНТИТЕТСКИХ УПРАВА ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН САСТАНАК ДИРЕКТОРА ЕНТИТЕТСКИХ УПРАВА ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

14.07.2021 12:09

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је 14.7.2021. године одржан састанак на којем су учествовали директорица Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове гђа Босиљка Предраговић са сарадницима и директор Федералне управе за геодетске имовинско-правне послове госп. Жељко Обрадовић са сарадницима.

Састанак је одржан са циљем сагледавања тренутних и планирања будућих заједничких активности и пројеката. Најважније је споменути Пројекат регистрације некретнина- додатно финансирање који се финансира кредитним средствима Свјетске Банке. Разговарало се и о другим донаторским пројектима (ЦИЛАП, Норвешки донаторски пројекат, СПАТИАЛ ИИ пројекат, ИПА пројекти, НВТ ИИИ и остали) те о припреми будућих пројеката као што су Пројекат масовне процјене вриједности некретнина и о могућој подршци од стране донатора. Судионици састанка су разговарали и о размјени катастарске и земљишнокњижне документације између институција те о регионалној сарадњи и улогом ентитетских геодетских управа.

Изражено је задовољство досадашњом сарадњом с обје стране а договорене су и смјернице за имплементацију пројеката и сарадњу у наредном периоду.

Natrag