Одржан радни састанак на тему ”Успостава Адресног регистра и пријава пребивалишта грађана” - ФГУ

Новости преглед

Одржан радни састанак на тему ”Успостава Адресног регистра и пријава пребивалишта грађана”

28.03.2018 14:21

У организацији Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове (ФГУ), Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), и ЦИЛАП пројекта 27. марта 2018. године у Теслићу је одржан радни састанак са циљем дефинисања модалитета сарадње и размјене података Адресног регистра.

Састанку су назочили представници Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске (РС), Министарства унутрашњих послова РС, Министарства унутрашњих послова Федерације Босне и Херцеговине (ФБиХ), Агенције за идентификацијске документе, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА), Републичког завода за статистику, Федералног завода за статистику, Савеза опћина и градова ФБиХ, Управе за геодетске и имовинско-правне послове ХНЖ/К, Опћине Хаџићи, Опћине Тешањ и организатора.

Теме састанка су биле:

1. Представљање активности и резултата на успостави система Адресног регистра у ФБиХ и РС,

2. Закон о пребивалишту и боравишту држављана БиХ

3. Уочени проблеми у процедурама приликом пријаве пребивалишта грађана

4. Приједлози модалитета сурадње у процесу пријаве пребивалишта

5. Могућности размјене података путем е-сервиса

Договорено је предузимање корака на дефинисању опсега и детаља споразума између ФГУ и ИДДЕЕА, а након тога приступи изради одговарајућих е-сервиса.

Након тога одредит ће се пилот јединице локалне самоуправе у оквиру којих ће бити тестирани е -сервиси, а чиме ће се омогућити да грађани на брз и једноставан начин заврше све послове везане за пријаву пребивалишта на једној локацији.

Natrag