Одржан prvi припремни састанак за надлежне општинске/градске службе и земљишнокњижне канцеларије - ФГУ

Новости преглед

Одржан prvi припремни састанак за надлежне општинске/градске службе и земљишнокњижне канцеларије

21.04.2017 09:42

У сврху реализације VII фазе Пројекта регистрације некретнина у Федерацији БиХ, у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, 20. априла 2017. године одржан је припремни састанак за надлежне општинске/градске службе и земљишнокњижне канцеларије.

Присутнима се најприје обратио директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове г. Жељко Обрадовић, истакнувши значај и резултате Пројекта, потом г. Неџад Пашалић, помоћник директора и руководилац Јединице за имплементацију Пројекта, који је присутнима појаснио садржај Пројекта. Консултанти Јединице за имплементацију Пројекта су детаљније презентовали обавезе надлежних општинских судова и опћина/градова у припреми и реализацији пројектних активности.

На састанку су учествовали и представници општинских судова и општина/градова планираних заVII фазу Пројекта регистрације некретнина, и то представници општинских судова у Чапљини, Горажду, Калесији, Ливну, Лукавцу, Љубушком, Градачцу и Орашју, те представници општина/градова из Неума, Горажда, Калесије, Сапне, Томиславграда, Велике Кладуше, Лукавца, Груда, Градачца, Оџака и Посушја.

На састанку су презентовани: садржај пројектних активности усклађивања података катастра и земљишних књига, обавезе које стоје пред надлежним општинским судовима и општинама/градовима у припреми и реализацији пројектних активности, те примјери најбоље праксе у поступању општинских судова и општина/градова у припреми и реализацији Пројекта регистрације некретнина.

Natrag