Одржан Геоспатиал Њорлд Форум 2023 у Роттердаму, Холандија - ФГУ

Новости преглед

Одржан Геоспатиал Њорлд Форум 2023 у Роттердаму, Холандија

08.05.2023 12:27

У свом 14. издању, Геоспатиал Њорлд Форум (ГЊФ) је конференција за професионалце ангажоване у области геопросторних података и сродним секторима. ГЊФ је сарадничка и интерактивна платформа која показује колективну и заједничку визију глобалне геопросторне заједнице и представља годишње окупљање геопросторних стручњака и лидера који представљају цијели екосистем јавних политика, националних картографских агенција, предузећа из приватног сектора, мултилатералних и развојних организација, академских институција те великих крајњих корисника из државних предузећа и услуга грађанима.

Овогодишњи Форум је одржан у Роттердаму, Холандија од 2. до 5. маја 2023. године. Представник Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове, госп. Јасмин Ћатић је учествовао на сесији о земљишту и посједу (Ланд & Пропертy), подтема Развој пословних модела и сарадње у земљишној администрацији, и одржао презентацију нове Стратегије за Инфраструктуру просторних података Федерације Босне и Херцеговине која је базирана на ИГИФ оквиру.

Учествовало је око 1000 делегата из 78 земаља, преко 700 организација, одржано преко 300 презентација на разне теме како из области земљишне администрације, тако и из области нових технологија, сателитских система, даљинских истраживања, итд.

Natrag