ОДРЖАН ЈЕДАНАЕСТИ САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА И НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН ЈЕДАНАЕСТИ САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА И НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА

05.09.2019 06:25

Једанаести састанак Управног одбора и националних координатора ИМПУЛС пројекта одржан је у Неуму 4. септембра 2019. године.

Једна од најважнијих тема овог састанка била је разматрање коначног текста Меморандума о сарадњи на пољу катастра, измјере и инфраструктуре просторних података, који ће бити потписан 05.09.2019. након отварања XИИ Регионалне конференције о катастру и инфраструктури просторних података. Потписници овог Меморандума су директори катастарских, картографских агенција и агенција задужених за имплементацију инфраструктуре просторних података с подручја Западног Балкана.

С обзиром да се пројекат приводи крају на састанку се разговарало о завршној радионици ИМПУЛС пројекта, која ће се одржати у Бањој Луци средином новембра ове године. Такођер је било говора о статусу акционог плана и планираним националним радионицама у наредном периоду. Поред наведеног, разговарало се о доприносу регионалних агенција у дизајнирању књиге о ИМПУЛС пројекту. Гђа Нина Гелдаџе Екстедт, представница СИДЕ- Сњедисх Интернатионал Девелопмент Цооператион Агенцy се обратила присутнима и указала на значај овог пројекта у имплементацији инфраструктуре просторних података у регији Западног Балкана.

Домаћин једанаестог састанка Управног одбора и координатора ИМПУЛС пројекта била је Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове на челу са директором госп. Жељком Обрадовићем, а др.сц. Слободанка Кључанин је учествовала у овом догађају као национални координатор ИМПУЛС пројекта.

Natrag