Одржан Њебинар ”ЦОВИД-19 и тржиште некретнина у УНЕЦЕ регији” - ФГУ

Новости преглед

Одржан Њебинар ”ЦОВИД-19 и тржиште некретнина у УНЕЦЕ регији”

16.04.2021 11:06

УНЕЦЕ-ова радна група за земљишну администрацију заједно са Организацијом за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) организује низ њебинара за стручњаке у земљишној администрацији и управљању а све у сврху размјене државних одговора, размјене искустава и научених лекција везано за утицај пандемије ЦОВИД-19 вируса на привреду и тржиште некретнина у цијелом свијету.

Њебинар на тему „ЦОВИД-19 и тржиште некретнина у УНЕЦЕ регији“ је одржан 15.4.2021. године у сврху прегледа недавног развоја и најважније покретачке снаге које подупиру тржиште некретнина; примјери како се регистри везани за некретнине носе с изазовима и одржавају кључне социјалне услуге те како се приватни сектор бори против социјалних ограничења и прилагођава насталој ситуацији.

Учесници њебинара су били госп. Царл О. Гевинг, представник Норвешке асоцијације агената за промет некретнинама, госп. Лионел Галлиез, потпредсједник Међународне уније нотара (УИНЛ) за Европу, гђа Јелена Зелић представница Федералне геодетске управе, и гђа Драгана Свитлица представница Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС.

Представница Федерације БиХ гђа Јелена Зелић је представила процесни модел Регистра цијена некретнина, системе/техничке платформе/е-услуге, приступ подацима и размјену података и трендове тржишта некретнина током пандемије у односу на претходне године.

Одржани њебинар је један у низу заједничких ЊПЛА - ФАО њебинара на тему „Земљишна администрација током пандемије ЦОВИД-19“. Закључци, резултати и научене лекције бит ће представљени на дванаестом засједању УНЕЦЕ-ове радне групе за земљишну администрацију 31. маја и 1. јуна 2021. године.

Natrag