Одржан drugi припремни састанак за надлежне општинске/градске службе и земљишнокњижне канцеларије - ФГУ

Новости преглед

Одржан drugi припремни састанак за надлежне општинске/градске службе и земљишнокњижне канцеларије

22.04.2017 09:30

У сврху реализације VII фазе Пројекта регистрације некретнина у Федерацији БиХ, у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, 21. априла 2017. године одржан је припремни састанак за надлежне општинске/градске службе и земљишнокњижне канцеларије.

Присутнима се најприје обратио директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове г. Жељко Обрадовић, истакнувши значај и резултате Пројекта, потом г. Неџад Пашалић, помоћник директора и руководилац Јединице за имплементацију Пројекта, који је присутнима појаснио садржај Пројекта. Консултанти Јединице за имплементацију Пројекта су детаљније презентовали обавезе надлежних општинских судова и опћина/градова у припреми и реализацији пројектних активности.

На састанку су учествовали и представници општинских судова и општина/градова планираних заVII фазу Пројекта регистрације некретнина, и то представници из опћинских судова из Сарајева, Травника, Високог, Тешња, Тузле, Зенице и Живиница. Испред Опћина/Градова присутни су били представници из: Илијаша, Старог Града-Сарајево, Вогошће, Бусоваче, Вареша, Брезе, Добој Југа, Усоре, Тешња, Тузле, Зенице и Живиница.

На састанку су презентовани: садржај пројектних активности усклађивања података катастра и земљишних књига, обавезе које стоје пред надлежним општинским судовима и општинама/градовима у припреми и реализацији пројектних активности, те примјери најбоље праксе у поступању општинских судова и општина/градова у припреми и реализацији Пројекта регистрације некретнина.

Natrag