Одржан 7. пленарни годишњи састанак УН-ГГИМ: Еуропе за 2020. годину - ФГУ

Новости преглед

Одржан 7. пленарни годишњи састанак УН-ГГИМ: Еуропе за 2020. годину

22.06.2020 21:50

Годишњи састанак УН-ГГИМ Еуропе за 2020. годину је одржан 22.06.2020. године путем онлине платформи за комуникацију обзиром на ситуацију изазвану пандемијом Цорона вируса (Цовид-19). Састанком је предсједао госп. Томаж Петек, директор геодетске управе Републике Словеније и предсједавајући УН-ГГИМ Еуропе.

УН-ГГИМ: Еуропе је регионални одбор Иницијативе Уједињених нација о глобалном менаџменту геопросторним информацијама (УН-ГГИМ или Унитед Натионс Инитиативе он Глобал Геоспатиал Информатион Манагемент). Одбор је формално основан 1. октобра 2014., када су европске чланице УН-а преузеле пуну одговорност за своје пословање и усвојиле план рада. Извршни одбор на челу с госп. Томажом Петеком надгледа активности и редовно извјештава Глобални одбор УН-ГГИМ експерата.

Овом су приликом на пленарном годишњем састанку представљени овогодишњи извјештаји радних група УН-ГГИМ: Еуропе а састанак је закључен пригодном презентацијом, дискусијом и усвајањем радног плана за наредну годину.

У име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове на састанку је учествовао госп. Денис Табучић – помоћник директора у Сектору за управљање пројектима из програма јавних инвестиција.

Natrag