Radionica na temu „Upravljanje projektima“ - ФГУ

Новости преглед

Radionica na temu „Upravljanje projektima“

02.06.2014 21:02

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta u Trebinju je u razdoblju od 27. do 29. 5. 2014. godine održana treća radionica na temu „Upravljanje projektima“.

Radionicu je vodio stručnjak iz Lantmäterieta Kent Nilsson, viši tehnički savjetnik u Odjelu za međunarodne usluge.
Ovo je bio treći trening iz ove oblasti na kojem su nastavljene aktivnosti na unapređenju znanja skupine stručnjaka iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske u vođenju složenih projekata u okviru uprava.

Tijekom trajanja radionice korišteni su standardni obrasci i procedure definirane projektnim modelom PPS koji se koristi u Lantmäterietu.

Također, raspravljalo se i o urađenim primjerima projektnih planova za novi ili potrebni projekt za obje uprave, urađen korištenjem PPS projektnog obrasca. Predstavljeni su utjecaj i posljedice promjena i upravljanje njima, kao i načini izrade proračuna i upravljanje rizicima te je izvedena i uvodna obuka o projektnim alatima za upravljanje i rad na projektima.

Stručnjaci iz obje uprave su na konkretnim i planiranim projektima vježbali izradu projektnih dokumenata definiranih modelom i korištenje projektnih alata.

Zaključeno je da je obuka za upravljanje projektima nužna za poboljšanje procesa provedbe projekta, kao i da je potrebno razmotriti mogućnost da barem po jedna osoba u obje uprave počne konkretno raditi na ovim pitanjima.

Natrag