Održana Regionalna konferencija o izgradnji kapaciteta i obrazovanju - ФГУ

Новости преглед

Održana Regionalna konferencija o izgradnji kapaciteta i obrazovanju

07.03.2013 13:29

U Draču (Albanija) je 5. 3. 2013. godine održana regionalna konferencija na kojoj su prisustvovali predstavnici svih sedam zemalja korisnika regionalnog INSPIRATION projekta.

Svi sudionici su imali odličnu priliku dobiti vrijedne informacije na teme izgradnje kapaciteta i edukacije. Jednodnevna konferencija pod nazivom Regionalna konferencija o izgradnji kapaciteta i obrazovanju (Regional Conference on Capacity Building and Education) bila je podijeljena u tri dijela s bitnim i interesantnim temama koje su prezentirali stručnjaci iz danih oblasti. Nacionalni ekspert za FBiH doc. dr. Slobodanka Ključanin je prisutnim gostima održala prezentaciju na temu Potreba za obrazovanjem jednake kvalitete za SDI u FBiH (The need for education for SDI of equal quality in FBiH).
Konferenciju su otvorili pozdravnim govorom gosp. Genc Pollo, ministar za inovacije, tehnologiju i komunikacije Albanije, te gosp. Eduard Halimi, ministar pravde Albanije.

Također, održan je i sastanak Upravnog odbora i projektnog tima INSPIRATION projekta gdje su evaluirane prethodne aktivnosti te se raspravljalo o idućim koracima u okviru projekta.

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinske pravne poslove na ovoj konferenciji su bili gosp. Nedžad Pašalić, pomoćnik direktora u Sektoru za geoinformatiku, gosp. Denis Tabučić, zaposlenik Sektora za geoinformatiku, na čelu s direktorom gosp. Željkom Obradovićem.

Natrag