Održana radionica na temu "Dizajniranje potrebnih podataka" - ФГУ

Новости преглед

Održana radionica na temu "Dizajniranje potrebnih podataka"

01.10.2014 11:57

Radionica održana u razdoblju od 15. do 19. rujna 2014. godine   u Piranu, Slovenija, je četvrta radionica u okviru potkomponente „Izučavanje procjene vrijednosti nekretnina“ CILAP projekta u 2014. godini.

Osnovni cilj radionice je bio da se sagledaju rezultati radnih skupina na prikupljanju, obradi i analizi tržišnih podataka na pilot-područjima, kao i da se daju usmjerenja za daljnji rad koji obuhvaća prijedloge za modele procesa, organizacije i podataka registra cijena.

Radionicu su vodila dva regionalna eksperta Dušan Mitrović iz Republike Slovenije i Marija Rašković iz Republike Srbije.

Članovi radne skupine oba entiteta su u razdoblju između radionica posvetili dosta vremena obavljanju projektnih aktivnosti, uložili su velik trud tijekom pripreme podataka za analizu i pri samim analizama, te imali velik broj pitanja. Na radionici su razmatrani postojeći procesi u vezi s kupoprodajnim ugovorima i mogućim budućim procesima koji će uključivati postojanje registra cijena.

Sljedeća projektna aktivnost će biti peta radionica od 10. do 14. studenoga 2014. godine na Vlašiću na temu razmatranja prijedloga modela procesa, organizacije i podataka registra cijena, što će uključiti i daljnja razmatranja rezultata analize tržišta na pilot-područjima.

 

Natrag