Održan sastanak s INSPIRATION projektnim timom - ФГУ

Новости преглед

Održan sastanak s INSPIRATION projektnim timom

14.03.2013 12:46

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove 13. 3. 2013. godine održan je sastanak s INSPIRATION projektnim timom.

Ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović je u uvodnom obraćanju goste upoznao s trenutačnom situacijom i aktivnostima na polju zemljišne administracije i infrastrukture prostornih podataka u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ovaj sastanak, koji je održan na nacionalnoj razini, ponudio je priliku za razgovor i analizu raznih aktualnih tema. Jedna od točaka dnevnog reda bila je i nesređena zakonska regulativa u sektoru. Također, dogovorene su buduće akcije promoviranja infrastrukture prostornih podataka i promoviranja vrijednosti implementacije INSPIRE direktive. U tu će se svrhu u okviru projekta INSPIRATION izraditi brošura i TV videospot prilagođen govornom području svake od zemalja korisnica projekta. Promotivni materijali će u idućem razdoblju biti dostupni za distribuciju. Sastanak je također iskorišten i kao prilika da se dogovore detalji u vezi s dvodnevnom nacionalnom radionicom koja će se u svibnju održati u Mostaru.

Izaslanstvo INSPIRATION projekta je predvodio dr. Fritz Kroiss, vođa projektnog tima i ključni ekspert, dok su u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sastanku prisustvovali ravnatelj gosp. Željko Obradović, pomoćnik ravnatelja u Sektoru za geoinformatiku gosp. Nedžad Pašalić, kao i osoblje koje radi u okviru radnih skupina.

Natrag