Održan regionalni INSPIRE forum - ФГУ

Новости преглед

Održan regionalni INSPIRE forum

29.04.2013 13:34

U Skoplju (Makedonija) je 24. 4. 2013. godine održan regionalni INSPIRE forum na kojem su prisustvovali predstavnici svih sedam zemalja korisnika regionalnog INSPIRATION projekta.

Svi sudionici su imali odličnu priliku za aktivnu diskusiju na razne teme, od EULIS inicijative za zapadni Balkan, legalnih aspekata multinacionalne suradnje, izgradnje otpornosti na različite poteškoće pa sve do regionalne suradnje na polju edukacije kadrova.

Regionalni INSPIRE forum su pozdravnim govorom otvorili gosp. Slavče Trpeski, direktor Agencije za nekretnine Makedonije, te tajnica državnog ministarstva za prostorno planiranje i okoliš Makedonije gđa Sonja Lipitkova.

Također, održan je i sastanak Upravnog odbora i projektnog tima INSPIRATION projekta na kojem su evaluirane prethodne aktivnosti te se raspravljalo o idućim koracima u okviru INSPIRATION projekta.

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinske pravne poslove na ovoj konferenciji su bili gosp. Željko Obradović , ravnatelj, gosp. Nedžad Pašalić, pomoćnik ravnatelja u Sektoru za geoinformatiku te gosp. Denis Tabučić i gđa Amira Babić, zaposlenici Sektora za geoinformatiku.

Natrag